Ar vienas mano autentiškas receptas. Minkšti meduoliukai su natūraliu medumi ir kalėdiniais prieskoniais, bei saldžia galzūra. Tiems kas tingi kočioti ir kepti meduolius, puiki alternatyva.
Pyragėliams prireiks:
300g miltų
50g natūralaus medaus
100g cukraus
2 kiaušinių
50g margarino ar sviesto
150g grietinės
1 nubrauktas a.š. sodos
1a.š. citrinos sulčių
1/2a.š. cinamono
1/2a.š gvazdikėlių
1/2a.š. kardamono
Medus pašildomas indą pamerkus į šiltą vandenį, kol tampa skystas (arba mikrobangėje). Tuomet sumaišomas su cukrumi ir tirpdytu sviestu. Viskas išsukama iki vientisumo, mušamas po vieną kiaušinis, vis maišant dedama grietinė, prieskoniai, ir miltai. Soda sumaišoma su citrinos sultimis ir įmaišoma į tešlą. Gaunama tirštoka tešla. Norint galima dar pagardinti: tarkuotu imbieru, muskatu, citrusų žievelėmis ar kakava.
Tešla dedama į pop cake formeles, kiek mažiau nei pusė formelės ir kepama 180C apie 15min. Galima patikrinti mediniu iešmeniu ar tešla viduje jau tvirta ir iešmelis sausas. Galima kepti ir keksiukus tik kepimo laikas prailgės, priklausomai nuo dydžio.
Iškepę atvėsinami ir galima glazūruoti: šokoladu, aisingu ar tirptintų saldainių glajumi.
Glazūrai naudojau 150g cukraus pudros ir vieną baltymą. Gerai išmaišius 1/5 glazūros pasilikau dekoravimui. Likusį glajų nudažiau maistiniais dažais.
Glazūra turi būti tiršta, tad cukraus pudros berti priklausomai nuo kiaušinio baltymo dydžio. Įmerkus ir ištraukus kamuoliukus nupurtyti perteklių glajaus ir dėti džiūti ant kepimo popieriaus ar silikono.
Likusį baltą glajų dar patirštinau cukraus pudra, kad butų dantų pastos konsistencijos, uždėtas ant kepinio liktų savo vietoje ir nenutekėtų. Padekoravus kepinį paliekama pilnai nudžiūti.
Galima daryti ir be pagaliukų, tuomet įmerkti patogu su mediniu iešmeliu ar šakute, ištraukus tiesiog palikti džiūti. Padekoruoti tiks įvairūs pabarstukai, riešutai, cukatos, spalvotas cukrus.
Kepinio vidus minkštas ir labai aromatingas, o išorė saldi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą