2015-12-08

Meduolių namelis

Greitai ir paprastai meduolinis namelis.
~~~


























Tešlai:
200g cukraus
3v.š. medaus
100g margarino
~550g miltų
2 dideli kiaušiniai
2a.š. sodos
1v.š. citrinos sulčių
1a.š. cinamono
1a.š. tarkuoto imbiero


Tešlai ant vandens puodo su verdančiu vandeniu dedamas dubuo, į jį beriamas cukrus, medus ir margarinas. Kaitinama kol margarinas išsilydys ir cukrus ištirps. Nukėlus nuo kaitros suberiami prieskoniai ir kai masė kiek pravėsta įmušami kiaušiniai. Soda sumaišoma su citrinos sultimis ir supilama į plakinį.
Po stiklinę beriami miltai vis maišant, kai maišyt taps labai sunku pradedama minkyti. Miltų kiekis apytikslis nurodytas tad dėti tik kad tešla neliptų prie rankų ir stalo.


Dar šilta išminkyta tešla dedama ant kepimo popieriaus, kočiojama apie 0,5cm storio ir išpjaunamo detalės. Tam patogu naudoti trafaretą.

Kepama 220C apie 10 min kol kraštai ima ruduoti.


Iškeptos detalės puošiamos glajumi ir saldainiais, kai sustingsta dekoracijos, tuomet glajumi suklijuojamas pats namelis. Kol klijuojamos sienos patogu priremti stikline. Galiausiai papildoma likusiomis detalėmis.

Glajus:
 200g cukraus pudros (persijotos, nedideli cukraus pudros gumuliukai, gali užkišti konditetinį maišelį)
Vienas kiaušinio baltymas
~1a.š. citrinos sulčių
Viskas lėtai šaukštu išmaišoma iki vientisumo. Konsistencija turi būti panaši kaip dantų pastos. Išspaudus nebėgti ir nesklisti į šonus. 

Tešlos užteks nameliui kurio matmeny apie: ilgis 25cm , plotis 15cm, aukštis apie 20cm, arba mažesniam. Iš likusios tešlos galite kepti sausainius.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą