Labai sultinga ir aromatinga antis. Nedaug produktų reikalaujantis receptas šventiniam stalui.
~~~
1 (apie 1,5kg) antis
2 v.š. druskos
2 v.š. rūkytos saldžiosios paprikos
pagal skonį pipirų
2v.š. citrinos
8 česnako skiltelės
2 svogūnai
kelios šakelės šviežio rozmarino
Antį nuplauti, nusausinti, jai yra išpešioti plunksnas.
Svogūnus supjausyti ketvirčiais, česnakus per pusę. Druską, papriką ir pipirus sumaišyti. 1/3 prieskonių įtrinti anties vidų. Į vidų kišti rozmariną ir smulkintus svogūnus su česnakais. Anties kojas surišti kartu virve.
Likusius prieskonius sumaišyti su citrinos sultimis ir gautą mišiniu įtrinti antį. Antį dėti krūtinėle žemyn ant grotelių ir kepti orkaitėje 180C apie 1 val. Po valandos apversti krūtinėle į viršų, sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti vis palaistant išsiskyrusiais riebalais, kol anties storiausios vietos temperatūra sieks 70C-75C, maždaug apie dar valandą. Patikrinti galima įsmeigus peilį, jai teka skaidrios sultys be kraujo, antis iškepusi.
Iškepta antis 10 min palaikoma kambario temperatūros ir pjaustoma.
Skanavome su keptais batatais ir trintomis spanguolėmis.
Batatai kepti orkaitėjė, apšlakstyti aliejumi su trupučiu česnako, raudonėliais, bazilikais ir druska. Kepa apie 30min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą