2015-12-18

Silkė su česnakiniais pievagrybiais

Aromatingas pasninko patiekalas. Nebrangus pagaminti ir labai skanus tiek su karštu garnyru tiek su duona. 
~~~

Prireiks:
250g pievagrybių
200 silkės file aliejuje (silpnai sūdytos/šaltai rūkytos)
4 skiltelių česnako
5 v.š. pomidorų padažo
1v.š. pomidorų pastos
2v.š. citrinos sulčių
1a.š. raudonėlio
1a.š. čiobrelio
5v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį ( ir silkę)
pipirų pagal skonį

Pirmiausiai pievagrybiai nuvalomi ir susmulkinami į keturias dalis. Metami į įkaitintą aliejų ir kepami apie 10 min ant silpnos ugnies vis pamaišant.


Kai apkeps beriami raudonėliai ir čiobreliai ir pomidorų padažas ir pasta, bei citrinos sultys, vis pamaišant kepama kol skystis nugaruos ir grybai taps lipnūs. Baigiant kepti įspaudžiamas česnakas ir beriama druska bei pipirai dar pakepama minutę. Atvėsinama.


Silkė supjaustoma vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir dedama lėkštės dugne, užklojama atvėsintais grybais, ir porai valandų padedama šaltai.


Puošiama šviežiomis žolelėmis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą