Minkšti viduje su traškia cukraus plutele, nuostabūs riešutų sviesto sausainiai. Labai aromatingi ir saldūs, bei ypač lengvai pagaminami. Galima pamaišyti su kelių rūšių riešutų sviestu.
~~~
70 minkšto sviesto
140g riešutų sviesto (naudojau skrudintų žemės riešutų)
150g cukraus
2 kiaušiniai
200g miltų
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. kepimo miltelių
pusė puodelio cukraus balto/rudo pavoliojimui
Riešutų sviestą išsukti dubenyje su minkštu sviestu, berti cukrų ir mušti po vieną kiaušinį. Galiausiai suberti miltus sumaišius su kepimo milteliais ir druska. Gerai išmaišyti šaukštu. Gausis labai minkšta tešla.
Iš tešlos formuoti vienodo dydžio kamuoliukus, maždaug graikinio riešuto dydžio. Kamuoliukų vieną pusę pavolioti į cukrų ir dėti į kepimo skarda, lengvai paspausti kad kamuoliukas susiplotų. Tai galima daryti su giliau graviruoto indo apačia, ar šakute.
Sausainius kepti 180C laipsnių orkaitėje, apie 13-15min. Ataušinti.
Nepaprastai skanūs sausainiai, susivalgo iš karto vos iškepu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą