Burnoje tirpstantys trapios tešlos krepšeliai tinkantys saldiems ar sūriems įdarams.
~~~
15 krepšelių reiks:
~150g miltų
80g sviesto
2 kiaušinio tryniai
1/2a.š. druskos
Minkštas sviestas išmaišomas su tryniais ir miltais, druska. Minkoma kol masė taps vientisa. Miltų tikslus kiekis priklauso nuo kiaušinio trynio dydžio
Tešla iškočiojama 0,5cm ir išspaudžiamos apskritimai. Tešla įklojama į kepimo formeles, padaromas 1cm kraštelis ir dedama į šaldytuvą. Atvėsinama apie 30-60min, kol tešla tampa kieta.
Formelių neturint galima kepti ir keksiukų formose ar ant jų.
Atšalus tešla subadoma šakute ir kepama 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min kol taps auksinė.
Krepšeliai įdaromi prieš pat pateikiant.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą