2015-12-22

Trapios tešlos krepšeliai

Burnoje tirpstantys trapios tešlos krepšeliai tinkantys saldiems ar sūriems įdarams. 
~~~


15 krepšelių reiks:

~150g miltų
80g sviesto
2 kiaušinio tryniai
1/2a.š. druskos

Minkštas sviestas išmaišomas su tryniais ir miltais, druska. Minkoma kol masė taps vientisa. Miltų tikslus kiekis priklauso nuo kiaušinio trynio dydžio


Tešla iškočiojama 0,5cm ir išspaudžiamos apskritimai. Tešla įklojama į kepimo formeles, padaromas 1cm kraštelis ir dedama į šaldytuvą. Atvėsinama apie 30-60min, kol tešla tampa kieta.

Formelių neturint galima kepti ir keksiukų formose ar ant jų.


Atšalus tešla subadoma šakute ir kepama 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15min kol taps auksinė.


Krepšeliai įdaromi prieš pat pateikiant.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą