Kiekviena šeima turi savas tradicijas perduodamas iš kartos į kartą. Musų kūčiukai atstoja desertą, yra labai saldus, traškūs ir su gausybe aguonų, tai pat be pieno ar kiaušinių. Galima valgyti su aguonų pienu arba vienus.
~~~
400g miltų
200ml šilto vandens
15g žalių mielių
50g cukraus
100g aguonų
žiupsnelio druskos
20ml aliejaus.
Mielės ištrinamos su žiupsneliu cukraus ir vandens iki vientisos masės, suberiami miltai, vanduo, aliejus, druska ir cukrus ir gerai minkoma tešla kol tampa vientisa ir nebekimba prie rankų ir stalo.
Dedama į dubenį ir paliekama valandą pakilti.
Po valandos perminkoma ir suberiamos aguonos, minkoma kol jos pasiskirsto tolygiai tešloje.
Gaminami apie cm storio tešlos ritinėliai ir supjaustomi gabaliukais.
Dedama ant kepimo popieriaus ar miltuotos skardos ir kepama 180C . Jai norisi viduje minkštų kepama apie 10-15min, jai traškių apie 20-25min. Kepant pavartoma mediniu šaukštu. Baigus kepti dar palieku skardoje kol atvėsta.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą