2015-12-23

Šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu įdaru

Purūs ir drėgni šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu kremu, papuošti grietinėle. 
~~




125g minkšto sviesto
125g cukraus
2 kiaušiniai
20g kakavos
100g miltų
1v.š. romo
2v.š. pieno
1a.š. kepimo miltelių


Sviestas išsukamas su cukrumi, mušami kiaušiniai, suberiami miltai ir kakava, galiausiai kepimo milteliai pienas ir romas. Tešla gerai išmaišoma dubenyje. Tešla padalinama po 12 keksiukų formelių ir kepama 180C apie 15-20min. Patikrinama dantų krapštuku ar jau iškepę. Atvėsinami.


Kol keksiukai vėsta padaromas įdaras.
Įdarui :
200ml riebios grietinėlės
100g šokolado
1v.š. romo

Grietinėlė pakaitinama ir sumaišoma su sukapotu šokoladu. Užvirti nereikia, tiesiog tiek kaitinti, kad ištirptų šokoladas. Viskas supilama į dubenį ir palaikoma šaldytuve kol gerai atvės. Kai atšąla išplakama iki lengvų putų ir sumaišoma su romu. 


Keksiukuose padaroma po ertmė (paliekant apie cm nuo kraštų ir dugno) ir ji pašlakstoma romu sumaišytu su vandeniu (tinka ir saldintas vanduo). Ertmė užpildoma šokoladiniu kremu. 


Kepurėlei gaminti : 
200ml riebios grietinėlės
50g cukraus pudros
maistiniai dažai 
vanilė/romas/brendis/citrinos žievelė

Viskas išplakama iki standžių putų.


Paruoštu kremu su antgaliu dekoruojami keksiukai. Galima pabarstyti cukrinukais. 

Keksiukai palaikoma pora valandų šaltai. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą