2015-12-24

Balto šokolado sausainiai su spanguolėmis ir zefyriukais

Nuostabūs dideli sausainiai su zefyru, saldžiu šokoladu ir kiek rūgštokomis spanguolėmis. 
~~~



100g minkšto sviesto
100- 150g cukraus
300g miltų
1 didelio kiaušinio
1 ankšties vanilės
žiupsnelio druskos
1a.š. kepimo miltelių
50g zefyro
50g baltojo šokolado
50g džiovintų spanguolių


Minkštas sviestas sumaišomas su cukrumi ir kiaušiniu bei vanilės ankšties išbrauktomis pupelėmis (arba 1a.š. ekstrakto).  Beriama druskos, miltai ir kepimo milteliai ir viskas gerai perminkoma iki vientisos masės.


Džiovintos spanguolės nuplikomos verdančiu vandeniu ir nulašinamos ant sietelio. Į tešlą beriamos uogos, įtarkuojama 1/3 šokolado, likęs sulaužomas nedideliais gabaliukais, ir įminkoma. Zefyrai jai dideli susmulkinami iki spanguolių dydžio ir įminkomi į tešla. 

~~~

Tešla padalinama į 12 didelių kamuoliukų, kurie pirštais skardoje išplojami iki 1 cm storio. 
Pusvalandį palaikoma šaldytuve, tuomet kepama 170C-175C apie 20-30
min. Ataušinama skardoje.


Galima kepti mažesnius sausainiais, tada kepimo laikas sutrupės, stebėti kada tampa aukso spalvos.



1 komentaras: