Naminiai čipsiukai iš tortilijos (arba lavašo) su pasirinktais prieskoniais. Ypač traškūs prie alaus, vyno ar tiesiog vieni.
~~~
8 totilijos (arba 2-3 dideli lavašai)
100ml alyvuogių aliejaus
5 skiltelės česnako
1-1,5a.š. druskos
1a.š. raudonėlio
1a.š baziliko
1a.š. paprikos miltelių
čili pipirų pagal skonį
Česnakus įspausti į aliejų ir išmaišyti su prieskoniais ir druska. Pagamintu aliejumi aptepti tortilijos vieną pusę.
Ant viršaus galima užtarkuoti truputį kietojo sūrio, užberti kmynų ar kitų mėgstamų prieskonių.
Tortilijas sukarpyti gabaliukais ir kepti orkaitėje 180C apie 10min, tol kol taps auksinės ir sausos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą