2016-01-01

Kelmučių pica

Plonapadė kelmučių pica su garstyčių padažu. 
~~~

Tešlai:
~550g miltų
320ml šilto vandens (iki 40C)
30ml aliejaus
20g žalių mielių (arba ~7g sausų)
1a.š. druskos
1a.š. cukraus

Garstyčių padažui:
200ml aliejaus
100ml balto vyno acto
1 a.š. medaus
1 a.š. druskos
1 skiltelės išspausto česnako
1v.š. garstyčių
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis čili ar tabasko padažo

Padažui skirtus ingridientus išsukti kartu, pagal savo skonį galima pilti mažiau ar daugiau aliejaus/acto ar prieskonių. Padažą maišyti, kol taps maždaug majonezo tirštumo. Likusį padažą galima panaudoti salotoms.


Picos įdaras:
300g fementinio sūrio
200g šaltai rūkyto kumpio
1 stiklinės konservuotų kelmučių
1 svogūno
pusės stiklinės pomidorų padažo
raudonėlio ir baziliko

Picos padui skirtus ingiridientus išminkyti iki vientisos masės ir palikti valandą pakilti kambario temperatūroje.
Po valandos tešlą perminkyti ir padalinti į 4 dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti apie 30cm ploną apskritimą.


Kiekvieną apskritimą plonai aptepti maždaug šaukštu pomidorų padažo.


Ant pomidorų padažo užtepti apie šaukštą garstyčių padažo. Pabarstyti tarkuotu sūriu. Vienai picai skirti  1/4 viso tarkuoto sūrio, didžiąją dalį suberti ant pagrindo ir apie šaukštą palikti ant viršaus užberti, kai jau bus sudėti visi likę priedai.


Pabarsčius sūriu dedamas plonai pjaustytas kumpis, svogūno žiedai,  nusausinti kelmučiai. Pabarstoma raudonėliu ir baziliku, bei likusiu sūriu.


Pica kepama 200C apie 10-15 min, kol visi ingidientai truputį apskrus ir pado apačia bus lengvai auksinė.


Jai liko picos tešlos galima išsikepti picos duonos lazdeles.
Į tešlos likutį (man liko ~1/5 , nes kepiau mažesnes picas) įbėriau po nubrauktą 1a.š.  raudonėlio ir baziliko, žiupsnelį druskos ir šaukštą alyvuogių aliejaus,  gerai išminkius plonai iškočioti ir supjausyti juostelėmis, kepti 200C, kol galai taps rusvi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą