Japonijoje populiarios garuose gamintos bandelės, kurias galima pasigaminti, net neturint garų puodo. Skonis kiek primena mielinius blynus/bandeles. Minkštos ir purios ir tikrai kitokios. Kas mėgsta saldžias cukraus kiekį dvigubinkite.
~~~
300g miltų
200ml šilto vandens
15g žalių mielių
5a.š. cukraus
žiupsnelis druskos
maistinių dažų
Mielės išsukamos su cukrumi ir trupučiu vandens, beriami miltai ir žiupsnelis druskos ir likęs vanduo. Išminkoma labai elastinga tešla. Tešla paliekama valandai kambario temperatūroje pakilti.
Pakilusi tešla jai norima nusplavinama maistiniais dažais. Dar kartą gerai perminkoma. Tešla turi būti ypač minkšta ir paklusni, nekibti prie rankų ir stalo.
Išminkyta tešla padalinama į 30 kamuoliukų, kurie iškočiojam į nedidelius blynelius ir sudedami po 5.
Susukama į ritinėlį.
Jis viduryje perpjaunamas per pusę.
Gaunamos dvi gėlytės, pastatomos į lėkštę. Jai norima galima kiek pataisyti lapelius.
Arba galima tiesiog pagaminti mažus rutuliukus ir kepti įprastas apvalias bandeles.
Jai turite garų puodą gaminama jame, paliekant tarpelius tarp bandelių ir garinant apie 10-15min, priklausomai nuo dydžio.
Jai garų puodo neturite tiks ir platesnis puodas/troškintuvas. Puodo dugnas lengvai patepamas aliejumi, įkaitinama ir sustatomos gėlytės paliekant tarpus.
Užpilama, kad apsemtų maždaug 5mm vandens. Garinama ant silpnos ugnies 5-10min.
Iškeptos bandelės atsargiai išimamos ir atvėsinamos.
Įdomu. Ieva, o nesaldus variantas išeitų iš šio recepto? Mmm :)?
AtsakytiPanaikintišitos ir nėra labai saldžios :) galima ir mažiau cukraus dėti, kad pakiltų tešla išsisukti su 1a.š. ;)
Panaikinti