2016-01-05

Aštri grybų ir brokolių sriuba

Šildanti daržovių sriuba su džiovintais grybais.
~~~


1 stiklinė brokolio sulaužyto gabaliukais
1-2 vidutinių bulvių
1 morkos
pusės svogūno
saujelės džiovintų baravykų
~1a.š. čili miltelių (derinti pagal skonį)
3v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis čiobrelio
druskos pagal skonį


Grybai užpilama verdančiu vandeniu ir trumpai paliekami pamirkti (sausus grybus galima sutrinti į miltelius su maisto kombainu).
Į puodą pilamas aliejus, beriamas sukapotas svogūnas. Išmirkę grybai susmulkinami ir beriami prie svogūno. Morkos ir bulvės supjaustomos kubeliais, metamos prie svogūno ir pora minučių pamaišant apkepamos. Viskas užpilama litru vandens ir užverdama. Beriamas čiobrelis, čili ir paverdama, kol bulvės ims minkštėti, tuomet suberiami brokoliai, druska ir dar paverdama minutę.


Tinka ir šaldyti brokoliai, tuomet subėrus reiktų pavirti minutę nuo užvirimo laiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą