2015-12-30

Niujorko sūrio pyragas su oreo sausainiais

Klasikinis sūrio pyragas, itin kreminis ir švelnus su saldžiu ir traškiu oreo sausainių padu. Desertas kurio tiesiog privaloma paragauti.  
~~~



1kg grietinėlės sūrio (philadelphia)
200g riebios grietinės
4 kiaušiniai
150-200g cukraus
40g miltų
2a.š. vanilės

Padui: 20 oreo sausainių (arba 1,5 puodelio, bet kokių kitų sutrupintų, + dar 30g cukraus)
40g tirpinto sviesto


Sausainiai maišelyje su kočėlu sutrupinami iki stambių trupinių ir sumaišomi su tirpintu sviestu. Nebūtinai sutrinti visiškai. Kepimo skardelė 25x20cm išklojama folija ir į ja suberiami trupiniai. Puoduko dugnu jie paskirstomi ir prispaudžiami į vientisą sluoksnį.


Sviestas trupinių nesulipina į vientisą tešlą, tiek vos vos sudrėkina. 

Sūris išsukamas su cukrumi, mušami po vieną kiaušiniai, miltai ir vanilės ekstraktas, įmaišoma grietinė. Viskas pilama ant sausainių pado ir kepama 180C , apie 40 min. Pyragas iškepęs,- kai tik pyrago centras bus nebeskystas, tvirtas.
Ataušinama skardoje iki kambario temperatūros, tada bent 5 valandas laikoma šaldytuve (geriausiai per naktį).

Atvėsęs supjaustomas porcijomis ir papuošiamas. Papuošimui tiks viskas: ir uogos ir šokoladiniai kremai, grietinėlė, uogienė, pabarstukai...

~~~


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą