2016-02-24

Avižinis batonėlis su riešutais

Pasidaryk pats javainiai. Pagrindinė sudėtinė dalis yra avižos, visą kitą galima rinktis pagal savo pomėgius ir spintelės turinį. Skanus ir sotus užkandis pasiimti į darbą. 
~~~



Viskas matuojama stikline. Kokio dydžio pasirinksite nesvarbu, svarbu proporcijos
2,5 stiklinės avižų
1/3 stiklinės augalinio aliejaus (naudojau riešutų)
1/3 stiklinė medaus
1 stiklinė mėgstamų priedų: razinų, riešutų, džiovintų obuoliukų, šokolado gabaliuku ir t.t.
aš rinkausi:
1/5 migdolų
1/5 razinų
1/5 anakardžių
1/5 žemės riešutų 
ir likusią dalį linų sėmenų ir saulėgrąžų


Medus su aliejumi pašildomas iki vientisos konsistencijos. Gerai išmaišomas.
Avižos ir riešutai, sėklos (galima kiek pasmulkintis riešutus) kartu sumaišomos, pilamas pakaitintas medus ir gerai išmaišoma kad visos sausi ingridientai sukibtų. 

Kepimo skardelė įklojama kepimo popieriumi ar folija, verčiama paruošta masė ir uždengiama kepimo popieriumi ar folija ir gerai stiklinės dugnu suspaudžiama viskas, kad liktų kuo mažiau oro tarpų. Reikia suspausti labai gerai, kitaip pjaustant gali trupėti.
 Nuimamas folijos/kepimo popieriaus lapas ir kepama 180C apie 30 min. 

Iškepusį labai gerai atvėsinti ir supjaustyti aštriu peiliu porcijomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą