Pikantiški sūrio sausainukai tinkantys prie vyno ar alaus.
~~~
100g smulkiai tarkuoto parmezano
100g minkšto sviesto
150g avižinių miltų
1a.š. džiovintų čiobrelio lapelių ir žiedų
galima žiupsnelį druskos pagal skonį
Smulkiai sutarkuotas sūris sumaigomas su sviestu iki vientisumo, beriami miltai ir čiobreliai ir užminkoma tešla.
Išminkyta tešla suformuojama į ritinėlį ir susukama į plėvelę, valandai padedama šaltai.
Atvėsęs ritinėlis supjaustomas į 0,5 cm storio griežinėlius, dedama į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepama 180C apie 10-15min. Sausainukai plėsis, tad palikti didesnius tarpelius.
Iškepti atvėsinami skardoje. Tuomet perkeliami į indą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą