2016-02-21

Žemoje temperatūroje kepta antis su slyvomis ir teriyaki padažu

Sultinga ir minkšta nuostabi antis, ir saldi ir sūri, tiesiog tirpsta burnoje.
~~~



1 anties ~2kg
100g džiovintų slyvų
2 skiltelės česnako
2 svogūnai
1,5a.š. druskos
1a.š. paprikos miltelių
šlakelis aliejaus
žiupsnis čiobrelio
pora gvazdikėlių
150ml balto vyno

100ml teriyaki padažo


Antis nuplaunama nusausinama įtrinama druska, spaustu česnaku ir raudonėliais bei paprika, lengvai pašlakstoma aliejumi ir leidžiama pasimarinuoti bent valandą.
Į vidų įkišama džiovintos slyvos. Į nedidelę skardelę dedama antis, šalia supilamas vynas, įpjaustomi stambiai svogūnai, gvazdikėliai ir gerai uždengiama folija. Kepama 140C apie 3-4 val, kol įdūrus storiausią vietą bėgs skaidrios sultys.

Tuomet nuimama folija, padidinama temperatūra iki 220 ir antis aptepama puse teriyaki padažo, pakepus 10min dar kartą aptepama ir pakepama dar 10-15min. Stebėti kada dailiai apskrus
Iškepus antis 15 min palaikoma iki pjaustymo. Skaniausia su tuo pat teriyaki padažu ir garintomis daržovėmis ar blyneliais.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą