2016-02-20

Mėlynių tortas

Vietoj raudonojo velveto torto padariau mėlynąjį. Neprireiks jokių dažų, spalvą ir aromatą suteikia mėlynės. Tinka ir šaldytos ir šviežios. 
~~~


Biskvitas:
300g miltų
150g mėlynių
200ml jogurto
130g sviesto
200g cukraus (jai labai rūgščios uogos berti daugiau)
4 kiaušiniai
1v.š. krakmolo
1,5a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos

Kremas :
250g maskarponės
100g sviesto
350g cukraus pudros
200ml grietinėlės plakimui
vanilės ekstrakto

Jai naudosite šaldytas mėlynes reiktų kiek atšildyti.
Mėlynes su jogurtu susmulkinti maisto kombainu ar kokteilinėje. Į masę įmaišyti krakmolą.

Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių.
Trynius išsukti iki purumo kartu su cukrumi, pilti ištirpintą bei atvėsusį sviestą. Viską išmaišyti iki vientisumo. Sumaišyti kartu su trintomis mėlynėmis.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į trynių masę.
Baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos. Išplaktų baltymų 1/3 atsargiai įmaišyti į tešlą. Kai masę taps vientisas atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą sukrėsti į 20cm kepimo formą (galima įtiesti kepimo popieriaus jai forma ne silikoninė) ir kepti 200C apie 1 val. Patikrinti mediniu iešmeliu ar iškepę. Aš kepiau du pyragus, ar iškepę tikrinau su iešmeliu.

Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti ant grotelių.


Biskvitui nupjauti kepurėlė ir padalinti į kelias dalis.

Kremui skirtus ingridientus išplakti kartu, kol masė bus standi ir laikys formą. Krempu pertepti biskvitus ir likusiu aptepti viršų. Papuoši uogomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą