2016-02-15

Saldus čili padažas

Tirštas aštrus padažas prie mėsos, žuvies ar nesaldžių blynelių.
~~~

100g cukraus
1/4 puodelio arba 40g raudono vyno acto
1/4 puodelio vandens
1 a.š. smulkinto džiovinto čili (be sėklyčių)
5 skiltelės česnako
1a.š. paprikos miltelių
1v.š. krakmolo
2v.š. vandens (krakmolui)
žiupsnelis druskos

Vanduo ir cukrus suberiamas į puodą, kai ima kunkuliuoti pilamas actas.
Kai cukrus ištirps beriamas smulkiai kapotas česnakas ir smulkinti čili pipiriukai, paprika. Pakaitinama apie minutę.
Krakmolas sumaišomas su šaltu vandeniu ir įmaišomas į padažą. Dar paverdama pora minučių, kol sutirštės, pasūdoma.
Karštas supilamas į indą ir atvėsinamas. Palaikomas apie parą, prieš vartojant, kad čili pipiras išbrinktų ir atiduotų visą savo aromatą.


Padažo stiprumas priklauso nuo naudojamų pipirų stiprumo. Laikyti šaltai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą