2016-02-16

Garintos bandelės su kiauliena ir daržovėmis

Nepaprastai skanios garintos bandelės su mėsos įdaru pagardintu gausybe prieskonių.
~~~




Tešlai:
250 miltų
15g žalių mielių
1a.š. kepimo miltelių
20g cukraus
1v.š. aliejaus
130 ml skysčio (nuo grybų)

Įdaras:
150g maltos kiaulienos
100g kopūsto
40g laiškinio svogūno
2 džiovinti shiitake grybai
1v.š kapoto imbiero
1v.š. krakmolo
1a.š. austrių padažo
1a.š. sezamo aliejaus
1a.š. sojos padažo
1a.š. cukraus
1/2a.š. druskos
1/2a.š. pipirų


Pirmiausiai džiovinti grybai užpilami verdančiu vandeniu ir gerai išmirkomi. Vandens pilama apie 150-200ml, vėliau jis bus naudojamas tešlai.

Kai grybai išmirks nusipilama 130ml vandens. Patys grybai perkeliami ant popierinio rankšluosčio.

Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, cukrumi, mielėmis, aliejumi, pilamas skystis ( ne karštesnis nei 40C) ir užminkoma elastinga tešla. Paliekama 30min šiltai, kol padvigubės.

Įdarui kopūsto lapai sumetami į verdantį vandenį ir paverdami, kol ims minkštėti. Tuomet ištraukiami iš vandens ir atvėsinami.

Kiauliena sumaišoma su smulkiai kapotais grybais, svogūnų laiškais ir likusiais prieskoniais.
Atvėsęs kopūstas nupjaustomas nuo storų kotų, smulkiai sukapojamas beriamas ant popierinės servetėlės ir nuspaudžiamas skystis. Sumaišomas su likusiais ingriedientais. Įmaišoma krakmolas ir įdaras sudalinama į 8 kamuoliukus.

Pakilusi mielinė tešla suformuojam į 8 kamuoliukus, jie uždengiami ir dar 10min palaikomi šiltai.

Pakilę kamuoliukai iškočiojami 10cm dydžio blynelius, dedamas įdaro kamuoliukas ir suspaudžiami kraštai, klostuojant į vieną vietą,  kol gaunama uždara bandelė.

Bandelės paliekamos šiltai apie 15-30min.


Gaminamos garų puode. Reiktų po kiekvienu pyragėliu padėti po gabalėlį sviestinio popieriaus, kad neprikibtų prie indo ir garinti apie 15-20min.
Galima gaminti ir paprastame puode, patepus dugną aliejumi, sustačius bandeles įpylus apie 1 cm karšto vandens, garinama apie vidutinėje kaitroje 15min.

Gaminant paprastame puode gali kiek prikibti dugnas. Norit to išvengti reikia naudoti labai švarų puodą, pateptą aliejumi. Po kiekvienos bandelių partijos išvalyti tešlos likučius nuo dugno.





Video :





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą