Trijų sluoksnių pyragas su plonu, puriu migdoliniu biskvitu, grietinėlės citrinų kremu ir saldžių uogų sluoksniu ant viršaus.
~~~
Pyragui:
50g miltų
70g cukraus
50g migdolų
2 kiaušiniai
20g sviesto
1/2a.š. kepimo miltelių
Kremas:
400ml riebios grietinėlės
200g varškės
70g cukraus (saldžiamėgiai gali dėti 100g- 150g.)
1 citrinos žievelė
15g žele
Viršus:
50-100ml tirštos vyšnių/aviečių uogienės ar džemo
~5g. želės
1v.š vandens
Migdolus susmulkinti peiliu ar kombainų iki smulkių trupinių.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų.
Miltus, kepimo miltelius ir trynius išsukti kartu, supilti lydytą, atvėsintą sviestą. Suberti smulkintu migdolus ir įmaišyti baltymus.
~18cm dydžio kepimo skardelės dugną įkloti kepimo popieriumi, kepimo formos kraštus patepti aliejumi. Supilti tešlą ir kepti 180C 10-15min.
Pilnai atvėsinti.
Žele užpilti 50ml grietinėlės ir palikti išbrinkti.
Varškę pertrinti per sietelį, kad neliktų gumulų.Tinka naudoti ir desertinė varškė.
Likusią grietinėlę su cukrumi ir citrinos žievele ant silpnos kaitros kaitinti puode, vis maišant, kol cukrus ištirps. Užvirus grietinėlei išjungiama kaitra, supilama išbrinkus želatina ir gerai išmaišoma.
Kiek pravėsus grietinėlė perkošiama per sietelį į pertrintą varškę, gerai išmaišoma. Atvėsinama iki kambario temperatūros.
Į kepimo formos indą įklojama maisinė plėvelė. Dedamas ataušintas biskvitas ir užpilama grietinėlė. Supylus grietinėlę plėvelė lengvai patempiama į viršų apeinant visą formos perimetrą. Tempti reiktų vos vos, kad išsilygintų klostės, nekilnoti biskvito esančio dugne. Palaikoma valandą šaldytuve, arba kol bus tvirta ir pilnai sustingusi.
Uogienė ar džemas pašildoma ir nukošiamas karštas skystis, nepaliekant uogų, jo turėtų gautis apie 50ml.
Žele užpilama vandeniu ir pabrankinama. Pašildžius želė mikrobangėje ištirpdoma ir sumaišoma su šiltu uogų skysčiu. Atvėsinama iki kambario temperatūros.
Kai pyrago grietinėlės sluoksnis bus pilnai atvėsęs ir tvirtas pilama uogų sluoksnis (vėl labai lengvai patampyti plėvelę aukštyn). Atvėsinama kol sutvirtės.
Ir skanaujama...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą