2016-02-12

Klasikiniai vaniliniai keksiukai

Patys paprščiausi vaniliniai keksiukai, kiek artimi parduodamiems parduotuvėse. Itint lengva pagaminti. 
~~~
Keksiukams 24-30vnt:
400g cukraus
4 dideli kiaušiniai
225g minkšto sviesto
250g miltų
250ml pieno
2a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės ekstrakto 
žiupsnelis druskos



Minkštą sviestą su cukrumi paplakti mikseriu didžiausiu greičiu 5min. 
Pilti vanilę ir mušti po vieną kiaušinį vis plakant. 
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir įmaišyti mentele į plakinį. 
Gerai permaišius supilti pieną, ir išmaišyti, kol tešla taps vientisa. 

Keksiukams kepti skardą įkloti norimais popieriukais keksiukams. Užpildyti 3/4 formelės ir kepti 180C apie 15min. Patikrinti mediniu iešmeliu. Gausis apie 24 keksiukai.
Iškeptus keksiukus pilnai atvėsinti. 


Kremui:
330ml riebios grietinėlės
200g maskarponės
100g cukraus pudros
1v.š. aviečių likerio/ ar sirupo
lašelis maišinių dažų

Visus ingridientus išplakti mikseriu, kol masė taps standi. Puošti tik visiškai šaltus keksiukus.
Keksiukus taip pat galima sulieti trupučiu likerio prieš puošiant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą