2016-02-09

Vyšninių blynų tortas

Labai purūs vyšnių blyneliai pertepti varškės kremu.
~~~


200g tirštos vyšnių uogienės
200ml pieno
200g miltų
3 dideli kiaušiniai
20g sviesto
1,5a.š. kepimo miltelių
20g cukraus (arba pagal skonį)
1 žiuspnelis druskos
raudonų maistinių dažų (kiekis pagal norimą atspalvį)

Kremui:
500g varškės
200ml riebios grietinėlės
50-100g cukraus
2a.š. vanilinio cukraus



Uogienę sutrinti maisto smulkintuvu, kartu su pienu.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į trynius pilti lydytą šaltą sviestą, miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vyšnių plakinį. Pastatyti 20 min šaltai.
Baltymus su druska išplakti iki standumo ir įmaišyti į pastovėjusią tešlą. Pagal skonį berti cukraus. Įmaišyti maistinius dažus

Ant vidutinės/silpnos kaitros kepti 15cm dydžio blynus. Iškeptus blynus atvėsinti.

Varškę su cukrumi ir grietinėle susmulkinti maisto smulkintuvu, kol masę taps vientisa be gumulų. Jai varškė liesa galima įdeti šaukštą grietinės. Galiausiai įmaišoma vanilė.

Atvėsę blynai susluoksniuojami su varškės kremu.
Į sluoksnius galima dėti uogienės, šokolado ...
Puošiame pagal savo skonį.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą