2016-03-06

Bananiniai avižiniai sausainiai su riešutų sviestu

Sveiki ir gardūs sausainėliai, kuriuose nėra nei kiaušinių, nei miltų, nei pieno produktų ar cukraus. Minkšti ir saldūs ir ypač sotūs, greitai pagaminami.
~~~



200g greito paruošimo avižų (skirtų virti 3-5min)
2 gerai sunokusių bananų
125g riešutų sviesto
2v.š. medaus (ar kito saldiklio)
150g razinų (tinka ir džiovinti persikai, vyšnios, spanguolės)
1/2a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. cinamono
1 vanilės ankštis (išskobtas vidus)
saujelė pasmulkintų riešutų(nebūtinai)
2v.š. avižų užpiltų 6v.š. vandens


Avižas, razinas, cinamoną, vanilę ir kepimo miltelius sumaišyti kartu.
Medų jai reikia pašildyti. kad suskystėtų, sumaišyti su riešutų sviestu ir įmaišyti į vandens avižų masę.
Bananą sutrintu su šakute ir įmaišyti į skystus ingridientus.

Sausus produktus sumaišyti su drėgnais. Masę išmaišyti, kol nebesimatys sausų produktų. Pagardinti riešutais.

 Šaukštu dėti masę ant kepimo popieriaus. Kepti 180C apie 15min, kol taps auksiniai.


Iškepusius atvėsinti skardoje ar ant grotelių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą