2016-03-07

Migdolų ir morkų pyragėliai

Aromatingi ir drėgni pyragėliai su migdolais, morkomis ir lengva cinamono gaidele. 
~~~

150g migdolų
100g rudojo cukraus
100g morkų
2 dideli kiaušiniai
2v.š. bekvapio aliejaus (saulėgrąžų, rapsų)
30g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. (nubrauktas) cinamono
žiupsnelis druskos

Migdolus sumalti iki miltų. Jai liks vienas kitas didesnis gabalėlis nieko tokio. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
Trynius su cukrumi išsukti iki purumo, pilti aliejų, cinamoną.
Kepimo miltelius, migdolų miltus ir miltus sumaišyti kartu ir įmaišyti į kiaušinio trynius. Kartu įmaišyti ir morkas.

Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į likusią tešla. Pyragėlius kepti 190C apie 15-20min. Patikrinti mediniu iešmeliu ar jau iškepę.


Glajus:
100g cukraus pudros
2v.š. citrinos sulčių
~20g labai minkšto sviesto
keli lašai romo esencijos

Sviestą su citrinos sultimis išsukti kartu, suberti cukraus pudrą, pagardinti esencija. Dekoruoti tik visiškai atšalusiu pyragėlius. Ant viršaus padekoravimui truputis citrinos žievelės ir čiobreliai...


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą