2016-03-10

Matcha pyragas

Jai mėgstate žaliąją arbatą patiks ir šis žalias pyragas. Labai purus "kempinės" tipo, perteptas saldžiu kremu arba grietinėlė, o jai norisi gaiviau tiesiog su šaukštu jogurto.
~~~

90g cukraus
90g miltų
3 kiaušiniai
1v.š. pieno
1v.š. jogurto (be priedų)
1v.š. matcha miltelių

Kiaušinius su cukrumi plakti mikseriu didžiausiu greičiu apie 10-15 min, kol masė taps puri, o patrynus tarp pirštų nebesijaus cukraus kristalų.

Miltus sumaištyti su matcha milteliais ir atsargiai įmaišyti į plakinį. Įmaišyti ir jogurtą bei pieną.

Pilti į kepimo formą ir dėti į iš anksto iki 180C įkaitintą orkaitę, kaitrą sumažinti iki 160C ir kepti apie 40min. Ar iškepę patikrinti mediniu iešmeliu.
Iškepusį palikti porai minučių skardoje, tada perkelti ant grotelių pilnai atvėsti. Vėsdamas pyragas gali kiek susitraukti.

Kremui:
90g minkšto sviesto
200ml  saldaus kondensuoto pieno
150g cukraus pudros

Sviestą plakti mikseriu 5 min, kol pašviesės.
Suberti cukraus pudrą ir pilti kondensuotą pieną. Kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros.  Galima viso nedėti, o įmaišyti po šaukštą, kol gausis norima konsistencija. 

Kremo turėtų užtekti pertepti tortą ir aptepti, arba storai pertepti ir papuošti.

Pyragą perpjauti per pusė, pašalinti nuo šonų plutelė, dalį kremo pasilikti papuošimui, likusiu pertepti vidų. Biskvitą galimą sulieti sirupu, arbata, likeriu. Porai valandų pyragą palikti šaltai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą