2016-03-11

Cepelinai

Vienas tradicinių lietuvių patiekalų. 
~~~



3kg nuskustų bulvių
1a.š. druskos
2v.š. krakmolo

Įdaras :
700g maltos mėsos
1 svogūnas
1-1,5 a.š. druskos
1 v.š. kapotų krapų
2a.š. kramolo
žiupsnis džiovinto baziliko
žiupsnis pipirų

Bulvių 1 kg išvirti pasūdytame vandenyje, likusias sutarkuoti.
Nuo tarkuotų bulvių gerai nusunkti skystį. Nuspaustą skysti 5min palikti nusistovėti, tuomet nupilti ir dugne susirinkusį krakmolą dėti į tarkius.
Išvirusius bulves gerai nugarinti, kad liktų kuo mažiau drėgmės, bei sutrinti iki košės.
Tarkius sumaišyti su virtomis bulvėmis, berti druskos bei  krakmolo. Masę permaišyti iki vientisumo.

Faršą sumaišyti su kapotais svogūnais, prieskoniais, krakmolu. Permaišyti, kol prieskoniai vienodais pasiskirstys. Sudalinti įdarą ir bulvių masė į 15 kamuoliukų.

Iš bulvių išklojus blynelį dėti mėsos ir suformuoti cepeliną. Dėti į verdantį vandenį ir virti apie 20min nuo užvirimo.

Jai norisi glosnesnių cepelinų ( kad paviršius nebūtų labai pasišiaušęs) į vandenį, kuriame virs cepelinai, galima supilti nuo tarkių likusį skystį.

Skanu su grietinė, svieste kepintai svogūnais ar spirgais. Tai pat visai tinka stiklinė kefyro, ar trintas varškės-grietinės padažas.

Bulves cepelinams rinktis kuo krakmolingesnes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą