Nuostabūs drėgni ir minkšti aromatingi kavos keksiukai.
~~~
Keksiukams:
200g miltų
125g minkšto sviesto
150g cukraus
20g kakavos
3 kiaušiniai
70ml pieno
2a.š. tirpios esperso kavos
1a.š. kepimo miltelių
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, mušti po vieną kiaušinį ir išmaišyti iki vientisumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kakava ir kava ir įmaišyti į sviesto masę. Pilti pieną ir išmaišyti iki vientisumo.
Keksiukus kepti 180C ~15min. Atvėsinti.
Maskarponės kavos kremas:
225g maskarponės
70-100g cukraus pudros
2a.š. tirpios kavos (tikslus kiekis priklauso nuo kavos stiprumo, tad gaminant skanaukit)
2-3v.š. pieno
Maskarponę išsukti su pudra ir kava iki vientisumo. Pilti pieno iki norimos konsistencijos.
Prieš puošiant keksiukus galima papildomai sulieti stipria kava, po maždaug 1a.š. kavos keksiukui, tuomet padegti kremu.
Skaniausia palaikyti šaldytuve per naktį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą