2016-04-28

Pusryčių bandelės

Minkščiausios, puriausios bandelės. Tinka ir su saldžiais ir sūriais pertepimais. 
~~~
Bandelėms:
520-530g miltų
330ml riebaus pieno
50g sviesto
25g žalių mielių
1a.š cukraus
1/2a.š druskos
Pirmiausiai pašildomas pienas su sviestu ir cukrumi, pašildoma, kad sviestas ištirptų.
Pienas atvėsinamas iki 40C.
Mielės sutrupinamos, užpilama trupučiu pieno ir sutrinama su šaukšteliu iki tyrelės, tuomet pilamas likęs pienas ir miltai su druska. Minkoma tešla, kol nelips prie stalo ir rankų. Miltų dėti tik tiek, kad tešlą eitų minkyti. Įdėjus per daug, ji taps kieta ir ne tokia puri. Tešla paliekama kambario temperatūroje pusvalandžiui, tuomet perminkius palaikoma dar, kol padvigubės. 
Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm lakštas, supjaustomas kvadratais ir perkeliamas ant kepimo popieriaus. Paliekama dar 30min šiltai. 
Orkaitė įkaitinama iki 180C. 
Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio trynio plakiniu, pabarstomos sezamais ir kišama į orkaitę, kelis kart papurškiama vandeniu ir kepama apie 15min. Bandelės iškepę, kai paviršius tampa auksinis, o jų apačia lengvai gelsva.

Bandelės atvėsinamos ir tuomet laikomos hermetiškame inde ar maišelyje, taip pora dienų išliks minkštos ir drėgnos.

Suvožtinis su lašiša ir varškės kremu
Varškės kremui:
200g varškės
2v.š. grietinės
2 skiltelės česnako 
1/2 druskos

Varškė pertrinama per sietelį, sumaišoma su grietine ir spaustu česnaku, druska. 
Ant per pusė perpjautos bandelės tepama varškės kremo, dedama lašisos, salotų, agurko.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą