2016-04-07

Kefyro keksiukai su kondesuoto pieno kepurėle

Itin purūs keksiukai su kefyru. Kiek liesesni ir lengvesni. 
~~~



Keksiukams:
125g sviesto
250ml kefyro
150g cukraus (jai nedarysite saldžios kepurėlės, galite dėti ir 200-250g)
350g miltų
1a.š. kepimo miltelių
1/3 a.š. sodos
2 kiaušiniai
1a.š. vanilinio cukraus

Kremui:
180g sviesto
200g kondensuoto pieno
100g cukraus pudros
vanilės ekstrakto
maistiniai dažai

Keksiukams išsukti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įmaišyti po vieną kiaušinį.
Į kefyrą įberti sodą ir išmaišyti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą, tuomet atsargiai įmaišyti kefyrą.

Tešlą dėti į keksiukų popierėlius ir kepti 180C apie 20min. Jai norisi vienodesnių keksiukų tešlą galimą dėti šaukštu ledams. Ataušinti.

Kremui minkštą sviestą  mikseriu plakti 5 min, suberti pudrą išsukti iki vientisumo, įmaišyti kondensuotą pieną ir vanilę.

Kremą padalinti į kiek reikia dalių ir nudažyti.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą