2016-04-08

Triušiena balto vyno ir šafrano padaže

Minkšta ir švelnaus skonio troškina triušiena.
~~~

2 triušienos kumpeliai po 250g
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
200ml balto vyno
100ml vandens
150ml riebios grietinėlės
aliejaus kepimui
čiobrelio šakelė (galima pakeisti džiovintu)
žiupsnelis šafrano
druskos pagal skonį
žiupsnelis cukraus

Triešienos kumpelius apkepti aliejuje po pora minučių iš abiejų pusių.

Į indą su aliejumi berti smulkintus svogūnus ir česnakus ir ant mažos ugnies kaitinti, kol svogūnai taps minkšti, tuomet berti žiupsnelį cukraus ir pamaišius toliau troškinti, kol svogūnai taps auksiniai.
Ant svogūnų pilti vyną, vandenį ir dėti kumpelius, įmesti šafrano ir čiobrelio, druskos. Leisti užvirti ir uždengus ant vidutinės kaitros virti apie 40-50min, kol mėsą ims atsiskirti nuo kaulo. Tuomet supilti grietinėlę ir nudengus dangtį ant stiprios kaitros pakaitinti dar 5min. Paskanauti ar pakankamai druskos.



Skanauti su bulvių koše ir salotomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą