2016-05-18

Apverstas pyragas su sirupe virtais rabarbarais

Saldus ir minkštas pyragas su gaiviais rabarbarais. 
~~~


350-400g nuvalytų rabarbarų
50g  sviesto
200g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
1v.š. citrinos sulčių

Tešlai :
90 g sviesto
315g miltų
2a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
100g cukraus
80ml pieno
1a.š vanilės

Rabarbarams cukrų su sviestu sudėti į puodą, kai sviestas ištirps supilti vanilę, citrinos sultis ir 1cm gabaliukais pjaustytus rabarbarus. Pavirti 10min.

Kiaušinius, minkštą sviestą ir cukrus išplakti iki purumo, berti miltus, kepimo miltelius ir vanilę, pilti pieną. Užmaišyti tirštą tešlą.

Kepimo formos (~18cm) dugne sudėti kiaurasamčiu išgriebtus rabarbarus, ant viršaus paskleisti tešlą, palyginti paviršių. Kepti 180C apie 30-45min. Ar iškepę patikrinti mediniu iešmeliu.
 Iškeptą pyragą 10min pravėsti formoje, tuomet išverti į lėkštę. Galima valgyti šiltą su ledais, arba atvėsusį.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą