2016-05-10

Varškės pyragas su džemu

Purus it debesėlis varškės pyragas, vėsus tiesiai iš šaldytuvo tiks kaitriai dienai.
~~~




Pagrindui:
250-300g miltų
125g sviesto
1 didelis kiaušinis
80g cukraus
1/2 kepimo miltelių
1/2 vanilinio cukraus

Varškės sluoksnis:
700g kreminės kepinių varškės (arba pertrintos paprastos varškės 600g+100g riebios grietinės)
4 dideli kiaušiniai
200g cukraus
1v.š. miltų
3v.š. krakmolo
1 v.š. vanilinio cukraus

2 v.š. tiršto džemo

Padui išsukti minkštą sviestą su cukrumi, mušti kiaušinį. Berti vanilę ir kepimo miltelius, bei miltų tiek, kad išeitų minkoma minkšta tešla. Tešlą gerai išminkius susukti į plėvelę ir atšaldyti gerai šaldytuve apie valandą.

Varškės sluoksniui kiaušinius plakti su cukrumi, kol masę pašviesės ir taps puri, cukraus kristalai ištirps (tai patikrinti galima patrynus plakinį tarp pirštų, turėtų nesijausti cukraus granulių). Tuomet įmaišyti krakmolą, miltus ir ir vanilę, galiausiai įmaišyti varškę.

Atvėsusią tešlą iškočioti ir įkloti į kepimo skardos(~26cm) dugną. aptepti plonai džemu, supilti įdarą ir kepti 180C apie 80-90min, kol centras taps tvirtas. Ataušinti iki kambario temperatūros, tuomet kelias valandas(arba per naktį)  šaldytuve palaikyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą