Gaivus pyragėlis su uogomis.
~~~
Biskvitui:
110g cukraus
10g vanilinio cukraus
55g miltų
4 kiaušiniai
5g aguonų
1a.š. aguonų pabarstymui
Biskvitui kiaušinius ir cukrų, vanilinį cukrų plakti iki purumo.
Atsargiai įmaišyti miltus ir aguonas.
Tešlą paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje (naudojau kiek mažesnė nei orkaitės) ir pabarstyti aguonomis. Kepti 180C apie 10min. Atvėsinti.
Išspausti apskritimus.
Kremas:15g želatinos
50ml vandens
300ml vanilinio jogurto (tinka ir kitoks)
tarkuotos citrinos žievelės
1/2 stiklinės aviečių.
Želatiną išbrinkinti skystyje ir ištirpinti. Į želatiną įmaišyti pora šauktų jogurto. Tuomet sumaišyti kartu likusį jogurtą, berti citrinos žievelę ir avietes.
Jogurto masę paskirstyti po 6 formeles ir uždegti išspaustu biskvito gabalėliu.
Atvėsinti valandą ar kelias šaldytuve.
Pateikti su trintomis per sietelį avietėmis ir cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą