Vasarai gaivus desertas su uogomis ir grietinėlė, damų piršteliais, maskarpone.
~~~
Pirmas sluoksnis : 500ml vaisinės žele atvėsintos 1/2 palikti kitam sluoksniui, likusius sudalinti į 6 stiklines. Pastatyti šaltai, kol žele sutvirtės.
Antras sluoksnis : 6 damų piršteliai pasmulkinti ir sudėti ant žele.
Trečias sluoksnis: 250g maskaponės išplakata su 100ml riebios grietinėlės, cukraus pudros (pagal skonį) ir šaukšteliu vanilinio cukraus. Į masė įmaišytas vienas supjaustytas bananas. Masė užklota ant damų pirštelių.
Ketvirtas sluoksnis: likusią žele (vėsi bet dar skysta) sumaišoma su stikline smulkintų braškių (ar kitų uogų) ir pilama ant maskarponės kremo. Paliekama sustingti.
Penktas sluoksnis: 150ml riebios grietinėlės paplakta su 30g cukraus pudros iki lengvo standumo. Užpilta ant braškių sluoksnio.
Visas desertas gerai atvėsinamas šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą