Amerikietiški marshmallow tipo saldainukai-zefyriukai su braškėmis.
~~~
Drąsiai galima gaminti iš 1/2- 1/3 normos, jai nežadate pavaišinti visų kaimynų.
28g želatinos
300ml vandens
600g cukraus
300ml cukraus sirupo
100g cukraus pudros
100g krakmolo
Braškių pure gaminam iš sutrintų šviežių uogų, perkošus jas per smulkų sietelį, kad neliktų sėklyčių.
120 ml vandens sumaišyti su želatina ir palikti 15-20 min, kol pilnai išbrinks. Išbrin
kusią želatiną sumaišyti su braškių piure.
Likusius 180 ml vandens sumaišyti su cukraus sirupu, cukrumi ir kaitinti iki ~115C. Teptuku, pamirkytu vandenyje, nubraukti visus cukraus kristalus nuo puodo sienelių.
Kai sirupo temperatūrą bus tinkama, iš karto nukelti nuo kaitros ir maža srovele pilti į maišytuvu plakamą braškių masę. Kai visas sirupas bus supiltas, padidinti maišytuvo greitį ir plakti, kol masė taps blizgi ir tiršta, patrigubės 10-15min. Kad greičiau išsiplaktų, supylus visą sirupą, galima statyti į dubenį su šaltu vandeniu ir toliau plakti.
Krakmolą sumaišyti su cukraus pudra ir pabarstyti paviršių, ant kurio bus išspausti zefyrai.
*Konditeriniu maišeliu išspausti zefyrus, gausiai pabarstyti cukraus pudros ir krakmolo mišiniu ir palikti porai valandų šaldytuve ar per naktį kambaryje, kol sutvirtės. Sustingusius zefyrus nupurtyti nuo pudros ir krakmolo, laikyti hermetiškame indelyje.
*Galima visą zefyro masę supilti į indą išklotą kepimo popieriumi ir gausiai pabarstytą cukraus pudra su krakmolu, bei palikti sustingti, supjaustyti aliejumi pateptu peiliu. Gabalėlius apvolioti cukraus pudros ir krakmolo mišinyje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą