2016-06-18

Keksiukai su Amaretu

Kakaviniai keksiukai sulieti Amaretu su kremo kepurėle
~~~

20-24 keksiukų:
225g miltų
3 kiaušiniai
150g cukraus
125g sviesto 
75ml pieno
1v.š. kakavos
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. kepimo miltelių

Sviestas išlydomas ir atvėsinamas.
Kiaušiniai su cukrumi plakami kol plakinys taps šviesus ir purus. Miltai sumaišomi su kakava ir kepimo milteliais ir įsijojami į kiaušinio plakinį, pilamas sviestas ir pienas, vanilė. Užmaišoma vientisa tešla. Supilstoma į keksiukų formeles. Kepama 180C apie 15min. 

Kremui:
250g maskarponės
150ml riebios grietinėlės 
50g cukraus pudros (derinti pagal skonį)
1v.š. amareto

tamsios kakavos pabarstymui
50ml amareto keksiukams sulaistyti

Atvėsę keksiukai du kartus paeiliui gausiai patepami Amaretu.
Kremui maskarponę išplakti su grietinėlė iki purumo, berti cukraus pudros ir Amareto ir permaišyti iki vientisumo.
Kai į keksiukus susigers skystis aptepti juos kremu ir apibarstyti kakava.
Skaniausi per naktį palaikyti šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą