2016-06-27

Apverstas vyšnių pyragas

Minkštas pyragas su nuostabiomis karamelizuotomis vyšnaitėmis. 
~~~


ø 23cm pyragas
Vyšnių sluoksnis:
~500ml vyšnių (kad uždengtų pyrago formos dugną)
150 g rudojo cukraus
30 g sviesto

Pyragas:
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
60 g sviesto
200 g cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
120 ml pieno
2 a.š. vanilinio cukraus ar keli lašai vanilės ekstrakto


Vyšnių sluoksniui minkštą sviestą sumaišyti su ruduoju cukrumi ir juo iškloti 23cm kepimo formos dugną.
Vyšnias iškaulinti ir sudėlioti vienu sluoksniu ant cukraus.


Tešlai kiaušinio trynius atskirti nuo baltymo. Baltymus išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
Trynius išsukti kartu su minkštu sviestu ir cukrumi, kol masė pabals. Suberti vanilinį cukrų.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į tešlą.
Supilti pieną ir permaišyti. Įmaišyti 1/3 baltymų. Tuomet  atsargiai įmaišyti likusius baltymus.


Tešlą užkloti ant vyšnių. Kepti 180C apie 55min. Patikrinti mediniu iešmeliu. Iškepusį pyragą 10min palikti pravėsti skardoje. Tuomet išversti į lėkštę.

Skanu šaltas ar  šiltas su ledais.
~~~
~~~

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą