2016-06-05

Maskarponės tortas

Kreminis gaivus maskarponės pyragas su žele gabaliukais.
~~~



18cm biskvitui:
60g miltų
4 kiaušiniai
120g cukraus

Kremo sluoksniui:
500g maskarponės
200ml riebios grietinėlės
2,5v.š. želė
150ml vandens
2-3v.š. cukraus pudros (pagal skonį)
1a.š. vanilės ekstrakto

Taip pat:
1 stiklines paruoštos ir sustingdytos vaisinės želė (maždaug iš pusės pakuotės, skirtos 500ml skysčio)
5v.š braškių sirupo
uogų, mėtų, cukraus pudros, - papuošimui


Biskvitui kiaušinius su cukrumi išplakti inde padėto ant verdančio vandens puodo (vanduo neturėtų liesti dugno). Plakti, kol cukrus ištirps ir masė taps šviesi ir puri.
Persijotus miltus atsargiai įmaišyti į masę.
Kepimo formos dugną įtiesti popieriumi kepimo (tik dugną, šonų ne) ir kepti 180C ~15min. Patikrinti mediniu iešmeliu. Iškepusį biskvitą ataušinti formoje.

Kremui žele išbrinkti vandenyje, ištirpinti ant garų vonelės. Į ištirpintą žele (nekarštą) greitai maišant po truputį supilti grietinėlę, išmaišyti iki vientisumo.
Maskarponės sūrį išsukti su cukraus pudra ir vanile. Per smulkų koštuvėlį perkošti grietinėlės ir žele masę į maskarponės sūrį. Visą masę plakti, kol taps vientisa ir laikys lengvai formą.

Atvėsusiam biskvitui aplyginti paviršių, viršų sulieti braškių sirupu, dėti ant viršaus pora šaukštų kremo, ant jo pasmulkinto vaisinės želės. Ant viršaus užtepti likusį kremą. Jai ėmė stingti dar dubenyje, galima perplakti mikseriu. Suformuoti norimą tortą, papuošti uogomis ir cukraus pudra.
Atvėsinti valandą šaldytuve.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą