2016-06-01

Lipni kiauliena su sezamais

Lengvas būdas paskaninti kiaulieną, vištieną ar žuvį.
~~~

300g kiaulienos kumpio
2v.š. miltų
2v.š. krakmolo
2 kiaušinio baltymai
10g tarkuoto imbiero
1v.š. sojų padažo
žiupsnelis pipirų
50ml teriyaki padažo
100ml vandens
2v.š. sezamo sėklų
Kiaulieną supjaustyti juostelėmis, nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Ant viršaus užtarkuoti smulkiai imbiero, berti pipirus bei sojų padažą.
Kiaušinio baltymą lengvai išplakti, kad taptų skystas ir vientisas. Miltus sumaišyti su krakmolu.
Keptuvėje įkaitinti saulėgrąžų aliejaus maždaug, kad dengtų dugną 0,5cm. Įkaitinti labai gerai, kad beveik rūktų. Kiaulienos juosteles pamirkyti į baltymo plakinį, tuomet į miltus su krakmolu ir dėti į aliejų. Neprikrauti daugiau nei 2/3 keptuvės dugno. Juosteles kepti iš visų pusių, kol taps auksinės.
Iškeptas juosteles perkelti į puodą, užpilti vandeniu ir leisti užvirti. Užvirus supilti teriyaki, sezamus ir troškinti be dangčio apie 5min, kol skystis sutrištės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą