2016-06-08

Speculaas sausainiai

Traškūs prieskoniai, labai saldūs sausainukai. Idealu prie juodos kavos.
~~~

115g šalto sviesto
75g paprasto kristalinio cukraus
165g rudojo smulkaus cukraus
250g miltų
1 kiaušinis
1/2a.š. kepimo miltelių
po žiupsnelį:
tarkuoto imbiero
muskato
gvazdikėlių
cinamono
kardamono
vanilės
juodųjų pipirų

Šaltą sviestą įtarkuoti į miltus, berti cukrų, mušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Berti prieskonius ir kepimo miltelius ir gerai išminkius tešlą susukti į maistinę plėvelę ir  30 min atvėsinti šaldytuve.
Atvėsusią tešlą padalinti į 3 dalis. Ant silikoninio kilimėlio ar gerai pamiltuoto stalo iškočioti 2mm storio lakštą ir išspausti norimas formeles, arba tiesiog supjaustyti picos peiliu.
Kepti 180C ~10min, kol taps rusvi. Ataušinti ant grotelių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą