Fish and chips nesudėtingas variantas. Tinka įvairios baltos žuvies file.
~~~
~~~
500g žuvies file
3v.š. miltų
Tešlai:
1 stiklinė (250ml) alaus
1 stiklinė miltų
1a.š. druskos
1/4-1/2 a.š. pipirų
1/2 a.š. česnakų miltelių
Bulvytėms:
~5 didelės bulvės
2v.š. cukraus
2l šilto vandens
Aliejaus kepimui
druskos pabarstyti
Pirmiausiai bulvės nulupamos ir supjaustomos lazdelėmis. 2l šilto(40-50C) vandens sumaišoma su 2v.š. cukraus. Maišoma, kol cukrus ištirps. Bulvės nuplaunamos po šaltus vandeniu ir beriamos į vandenį su cukrumi. Permaišius paliekama valandai pamirkti.
Išmirkusios bulvytės nusausinamos kiaurasamtyje ir ant popierinio rankšluosčio. Metamos į 180C augalinį aliejų ir kepamos iki norimo traškumo 5-10min.
Iškeptos bulvytės perkeliamos ant popierinio rankšluosčio ir pabarstomas smulkia druska.
Žuvis susmulkinama norimais gabaliukais.
Tešlai sumaišomas alus su miltais, druska ir pipirais, bei česnakais. Tešlai duodama 30min pastovėti iki kepimo.
Tešlai pastovėjus, žuvis nusausinama vienkartiniu rankšluosčiu, pavoliojama miltuose, tuomet tešloje ir kepama 180C aliejuje, kol taps auksinė apie 10min.
Pagardas:
1v.š. smulkiai kapoto svogūno
2v.š. smulkiai kapoto marinuoto agurko ( be sėklyčių)
3v.š. majonezo
druskos ir citrinos pagal skonį
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą