2016-07-03

Kepta žuvis su auksinėmis bulvytėmis

Fish and chips nesudėtingas variantas. Tinka įvairios baltos žuvies file.
~~~

500g žuvies file 
3v.š. miltų

Tešlai: 
1 stiklinė (250ml) alaus 
1 stiklinė miltų
1a.š. druskos
1/4-1/2 a.š. pipirų
1/2 a.š. česnakų miltelių

Bulvytėms: 
~5 didelės bulvės 
2v.š. cukraus
2l šilto vandens

Aliejaus kepimui 
druskos pabarstyti

Pirmiausiai bulvės nulupamos ir supjaustomos lazdelėmis. 2l šilto(40-50C) vandens sumaišoma su 2v.š. cukraus. Maišoma, kol cukrus ištirps. Bulvės nuplaunamos po šaltus vandeniu ir beriamos į vandenį su cukrumi. Permaišius paliekama valandai pamirkti.
Išmirkusios bulvytės nusausinamos kiaurasamtyje ir ant popierinio rankšluosčio. Metamos į 180C augalinį aliejų ir kepamos iki norimo traškumo 5-10min.
Iškeptos bulvytės perkeliamos ant popierinio rankšluosčio ir pabarstomas smulkia druska.

Žuvis susmulkinama norimais gabaliukais.


Tešlai sumaišomas alus su miltais, druska ir pipirais, bei česnakais. Tešlai duodama 30min pastovėti iki kepimo.

Tešlai pastovėjus, žuvis nusausinama vienkartiniu rankšluosčiu, pavoliojama miltuose, tuomet tešloje ir kepama 180C aliejuje, kol taps auksinė apie 10min.

Pagardas:
1v.š. smulkiai kapoto svogūno
2v.š. smulkiai kapoto marinuoto agurko ( be sėklyčių)
3v.š. majonezo
druskos ir citrinos pagal skonį


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą