Orkaitėje keptos įdarytos bulvės su šonine ir baltuoju sūrio padažu.
~~~
6 vienodo dydžio bulvės
aliejaus
druskos
Įdaras:
200ml pieno
55g sviesto
35g miltų
100g fermentinio sūrio
žiupsnelis tarkuoto muskato
druskos pagal skonį
50g šaltai rūkytos šoninės
saujalė brokolio
čili pipiras
kuokštelis svogūnų laiškų ir krapų
Bulves nušveisti šepetėliu ir susukti į foliją kepti 220C apie 1val. Patikrinti peiliu ar bulvė pakankamai minkšta.
Padažui išlydyti puode sviestą ir į ji suberti miltus, intensyviai maišyti, kol miltai sušoks į kamuoliuką. Po truputį pilti pieną ir maišyti, kol masė taps vientisa. Suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti, kol sūris ištirps. Įberti smulkiai supjaustytą šoninę ir žoleles (dalį pasilikti papuošimui), muskato ir druskos.
Kai bulvės suminkštės bulves patepti aliejumi, apibarstyti druska. Bulvėse padaryti X įpjovas ir įdėti padažo, užberti priedų, čili pipiro gabalėlių ar brokolių, dar uždėti padažo ir šoninės bei žolelių.
Bulves dar 5 min kepti orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą