Storapadė pica be mėsos su grybais.
~~~
2 ~30cm storapadės picos
Tešlai:
350ml šilto vandens
480g miltų
30g žalių mielių
2 v.š. cukraus sirupo
1 a.š. druskos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
2 dideli svogūnai (apie 250g supjaustytų)
stiklinė apvirtų voveraičių (virtos su žiupsneliu druskos)
200g tarkuotos mocarelos
5v.š. pomidorų padažo
2a.š. rudojo cukraus
česnako skiltelė
aliejaus 5v.š. svogūnams ir 1v.š. picos kraštams
Picos pagrindui vandenį išmaišyti su cukraus sirupu, druska, aliejumi ir mielėmis. Po truputį suberti miltus, kol tešla taps sunkiai maišoma ir labai tiršta bei lipni. Labai patogu maišyti virtuvės kombaine su antgaliu tešlai. Uždengti tešlą plėvele ir palikti kol padvigubės.
Svogūnus supjaustyti žiedais ir ant silpnos ugnies kepti aliejuje, kol taps kiek minkšti. Tuomet įberti 2a.š. rudojo cukraus ir kepti tol kol taps auksiniai, pabarstyti trupučiu druskos.
Pakilusią tešlą padalinti į dvi dalis. Ant gausiai miltuoto paviršiaus rankomis ištempti apvalų picos padą. Galima kiek pakočioti kočėlu.
Picos padą patepti plonai pomidorų padažu, paliekant apie 1-2 cm kraštelį. Berti smulkiai tarkuoto sūrio, dėlioti keptus svogūnus bei voveraites.
Picos kraštelį aptepti aliejumi su išspaustu česnaku. Kepti 250C apie 10-15min.
Iškeptą picą papuošti trupučiu majonezo ir kapotais žalumynais.
Skanauti su picos padažu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą