2016-09-16

Aviečių pyragas

Trapios tešlos pyragas su avietėmis
~~~



Tešla :
250g miltų
150g šalto sviesto
1v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
pora v.š. šalto vandens

Įdaras :
400g aviečių
50-100g cukraus
50g krakmolo

kiaušinio trynys


Įdarui uogos sumaišomos su cukrumi ir krakmolu.

Tešlai šaltą sviestą įtarkuoti į miltus, berti cukrų ir druską ir suminkyti vientisą tešlą. Vandens pilti po šaukštą, kol tešla sulips. Tešlą susukti į kamuoliuką ir valandą laikyti šaldytuve.
Atvėsusią tešlą iškočioti ir 2/3 tešlos įkloti į 18cm kepimo skardelę. Suberti avietes ir viršų uždengti likusios tešlos juostelėmis.

Tešlą patepti kiaušinio trynio plakiniu.


Kepti iš anksto įkaitintoje 180C orkaitėje apie 30-40min. Atvėsinti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą