Trapios tešlos pyragas su avietėmis
~~~
Tešla :
250g miltų
150g šalto sviesto
1v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
pora v.š. šalto vandens
Įdaras :
400g aviečių
50-100g cukraus
50g krakmolo
kiaušinio trynys
Įdarui uogos sumaišomos su cukrumi ir krakmolu.
Tešlai šaltą sviestą įtarkuoti į miltus, berti cukrų ir druską ir suminkyti vientisą tešlą. Vandens pilti po šaukštą, kol tešla sulips. Tešlą susukti į kamuoliuką ir valandą laikyti šaldytuve.
Atvėsusią tešlą iškočioti ir 2/3 tešlos įkloti į 18cm kepimo skardelę. Suberti avietes ir viršų uždengti likusios tešlos juostelėmis.
Tešlą patepti kiaušinio trynio plakiniu.
Kepti iš anksto įkaitintoje 180C orkaitėje apie 30-40min. Atvėsinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą