2016-09-14

Varškės spurgos

Tradicinės spurgos iš varškės. 
~~~

500g riebios varškės
250g miltų
3 kiaušiniai
50-100g cukraus
1a.š. kepimo miltelių
1/2a.š. sodos
1a.š. vanilinio ekstrakto

aliejaus kepimui


Varškę gerai išsukti su cukrumi ir kiaušiniais. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir soda, bei vaniliniu cukrumi. Viską išmaišyti iki vientisumo.
Minkštą tešlą kabinti šaukštu ir rankomis padrėkintomis aliejumi ar vandeniu formuoti graikinio dydžio spurgas. 
Kepti įkaitintame aliejuje ant silpnos-vidutinės ugnies, kol spurgos taps auksinės, apie 3-4 min. Per daug spurgų vienu metu neįmesti, nes aliejus atvės ir spurgos gali jo įgerti. 

Iškeptas spurgas nulašinti nuo aliejaus pertekliaus ir perkelti ant servetėlės. 


Atvėsintas apiberti cukraus pudra.


P.s. jai spurgos vidus žalias, gali būti per aukšta kepimo temperatūra ar per mažai miltų tešloje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą