2016-09-11

Varškės ir aviečių pyragas

Itin gaivus, minkštas, purus pyragas su avietėmis. 
~~~


26cm pyragui :
Biskvitas:
2 kiaušiniai
50g curkaus
30g miltų

Varškės sluoksnis:
1kg kreminės/kepinių/gerai sutrintos paprastos varškės
200g cukraus
1 citrinos žievelė ir 1/2 citrinos sultys
20g želatinos
60ml vandens

Viršus:
~ pora puodelių aviečių
pakuotė greitai ruošiamos vaisinės žele

Biskvitui išplakti kiaušinio baltymus su cukrumi iki blizgios standžios masės.

Tynius paplakti, kad taptų vientisi ir sumaišyti su išplaktais baltymais, įsijoti miltus ir atsargiai permaišyti.
Kepimo skardelę iškloti kepimo popieriumi (tik dugną) ir išlyginti plonu sluoksniu tešlą.
Kepti 180C apie 10min.
Atvėsinti skardelėje.

Kremui varškę gerai išplakti kartu su cukrumi, kad taptų vientisa be gumuliukų. Jai varškė itin sausa galima įmaišyti kelis šaukštus grietinės. Įmaišyti citrinos žievelę.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kol išbrinks. Išbrinkusią ištipinti.
Į ištirpusią žele įmaišyti citrinos sultis, ir greit maišant kelis šaukštus varškės plakinio. Tuomet viską supilti į varškės masę ir gerai išmaišyti.

Kremą supilti ant atvėsusio biskvito ir perkelti į šaldytuvą, kol sustings.
Kai varškė sutvirtės išdėlioti avietes.
Paruoši vaisinę žele ir atvėsinti.
Kai bus sudėliotos avietės atsargiai užpilti kelis šaukštus vaisinės žele, kad plonai pasidengtų dugnas.
Kai žele sustings, supilti likusią ir pilnai atvėsinti pyragą.





1 komentaras: