Sultingi, lipnūs šonkauliukai, mėsytė tiesiog krenta nuo kaulo. Galima kepti orkaitėje ar ant laužo.
~~~
4-6 porcijos
1,5kg kiaulienos šonkaulių
Padažas:
150g pomidorų padažo
50ml sojų padažo
30g skysto medaus
2a.š. vorčesterio padažo
1a.š. česnako miltelių ar trinto česnako
1a.š obuolių acto (9%)
čili miltelių (pagal skonį)
keli lauro lapai
keli pipirai
žiupsnelis druskos
Pirmiausiai šonkauliai apverdami su druska, lauro lapais ir pipirais. Nuo užvirimo reiktų virti apie 20-30min. Mėsa turėtų kiek suminkštėti, bet dar laikytis ant kauliukų.
Padažui sumaišyti visus ingridientus (jai medus kietas, trumpai pakaitinti) ir padažu aptepti šonkaulius iš abiejų pusių, truputį padažo pasilikti dar vienam patepimui. Leisti padažui įsigerti 15-20min ir kepti 180cm apie ~30min. Pabaigoje kepimo dar kartą patepti padažu.
Ant griliaus kepimo laikas priklauso nuo kaitros, tad stebėti kada apskrus, ten gali pakakti ir 15-20min.
Pateikti su mėgstamomis daržovėmis.
Galima po virimo šonkaulius supjaustyti ir kepti su padažu jau pjaustytus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą