Sultingi sparneliai ilgai troškinti su šildančiais prieskoniais.
~~~
~1,5kg kalakuto sparnelių
1 svogūnas susmulkintas kubeliais
1 pomidoras susmulkintas kubeliais
1 kapotas čili pipiras (arba pagal skonį)
3 skiltelės česnako susmulkintas kubeliais
1a.š. Vorčesterio padažo
1a.š. tarkuoto imbiero
žiupsnis džiovinto ar šviežio čiobrelio
1/2a.š. juodųjų pipirų
1a.š. rudojo cukraus
1v.š. aliejaus
1/2-1a.š. druskos
ryšulėlis laiškinio svogūno
Sparnelius supjaustyti ties sąnariais (galima ir smulkiau) apiberti druska, pipirais ir Vorčesteriu, čiobreliais. Ir viską gerai įtrinti.
Įkaitinti aliejų ir berti cukrų, ant silpnos ugnies pakepinti, kol cukrus ištirps ir taps rudas. Nepalikti nė akimirkai, nes gali greit pajuoduoti ir sudegti ir apkarsti.
Vos cukrus paruduos sudėti sparnelius ir pora min pavartant pakepti, kol visi šonai taps auksiniai.
Tuomet suberti pomidorus, svogūnus, imbierą, česnakus, čili pipirus, laiškinį svogūną ir užpilti vandens, kad beveik užsemtų.
Leisti užvirti.
Uždengti dangčiu ir troškinti ant vidutinės ugnies apie 70-80 min, kartais pamaišyti. Tuomet nukelti dangti ir dar 15 min pavirti, kol padažas kiek sutirštės. Pateikti su padažu, kuriame troškinosi
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą