2016-11-12

Vaniliniai kondensuoto pieno keksiukai

Purūs ir drėgni, saikingai saldūs keksiukai.
~~~

125g kondensuoto saldaus pieno
125g miltų
100g sviesto
2 dideli kiaušiniai
1a.š. kepimo miltelių
2a.š. vanilinio cukraus
3-5v.š. pieno (priklausomai nuo kiaušinių dydžio)

Tešlai išlydyti sviestą ir kiek pravėsusį sumaišyti su kondensuotu pienu, mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti tešlą.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į telšą, pagardinti vanile.
Viskas permaišius po šaukštą pilti pieną ir gerai maišyti. Pieno pilti tol, kol tešla taps tokio tirštumo, kad apvertus šaukštą ji laaaabai lėtai kris žemyn...
Tešlą sudalinti į 12 popierėlių ir kepti 180C apie 15-20min. Vos patikrinus iešmeliu jis sausas ir švarus, iš karto keksiukus traukti lauk.
Per ilgai kepant keksiukai išsausėja.
Atvėsinti keksiukus.

Kremui :
250ml riebios grietinėlės plakimui
50g cukraus pudros
keli lašai vanilės ar kito aromato

Vyšnių sirupo ir vyšnių papuošimui.

Atvėsusius keksiukus patepti vyšnių sirupu.
Atvėsintą grietinėlė išplakti iki standžių putų su vanile (ar kitu aromatu) ir cukraus pudra.

Šaltus keksiukus papuošti grietinėlė ir uogomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą